Abrahamhegy


Abrahamhegy:

Ook aan de noordzijde van het Balatonmeer met de Badacsonyberg aan de oostkant en ca. 5 km ten westen van Revfulop ligt het verspreide Abrahamhegy. Het heeft een 2,5 km lang strand. Verder bestaat het uit 5 km2 water en 7 km2 land

Het dorp is een toeristische bestemming aangezien de berg van Badacsony de plaats beschermt tegen de noordelijke en westelijke winden. Hierdoor is het klimaat op deze plek erg behaaglijk.

abr

Deze plaats Abrahamhegy is vernoemd door de geschiedenisschrijvers uit 1082 onder de naam Abraham. Archeologische opgravingen hebben bewezen dat ook de Romeinen al een nederzetting hadden in deze plaats.

Het jaar 1925 was een belangrijk jaar voor de plaats. In dat jaar werd de spoorlijn Budapest – Tapolca in gebruik genomen en tevens het station Abrahamhegy. Hierdoor werd het dorp ontdekt en kwam het toerisme in hoog tempo op. Naast het reeds genoemde klimaat ligt het dorp in een geologisch en hydrologisch interessant gebied. De flora en fauna is in vele opzichten uniek. Daardoor komen er veel natuurliefhebbers naar dit dorp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.