Balatonederics

Deze plaats ligt aan de oever van het Balatonmeer.

Sinds 1262 heeft Ederics stadsrechten en bieden ze toeristischebezienswaardigheden. Zijn Rooms-katholieke kerk staat in het centrum, op een kleine heuvel. Vermoedelijk stamt zij uit de tijd van het koningshuis Arpad en werd in de 13e eeuw in romeinse stijl omgebouwd. In de 70-er jaren van de vorige eeuw werd de kerk gerestaureerd. Daardoor heeft de kerk haar karakteristieke trekken bijna helemaal verloren. De drievuldigheidszuil voor de kerk stamt uit 1871.

Op de wijnberg Ujhegy, staan meerder kelderhuizen in volksbouwkunst. Nr. 22 is bijvoorbeeld een bezoek waard. In de buurt van Balatonederics, is het park van het Fekete-kasteel waar een kleine verzameling van naald en loofbomen te zien is.

Het grootste deel van de plaats dient als ontspanning en heeft een mooi strand, waar u kunt zwemmen, zonnen, waterfietsen, windsurfen enz. Lekker eten en drinken. 

ederics2 ederics1 edericsNiet lang geleden werd hier de grootste druipsteengrot van West Hongarije ontdekt, de  Csodabogyós grot.  De grootste grot van west Hongarije met een lengte van meer dan 5 kilometer. Een deel is open voor het publiek. De toer wordt gemaakt met een gids. Trek gemakkelijke zittende kleding aan en goede schoenen (ze worden wel vies). Je krijgt een overall, lamp en helm. Na een wandeling van 40 minuten bereik je de ingang van de grot. De basis toer duurt dan 1,5-2 uur, de extreme 3,5-4 uur.

Al langer is Balatonederics bekend om het Afrikamuseum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.