gulyásleves

Hongaarse gulyásleves of wel goulassoep

Benodigdheden voor ca. 3 liter soep:

  • 3 eetlepel olie
  • 100 gram tomaten zonder vel
  • 200 gram witte paprika
  • 600 gr rundvlees voor Goulash
  • 200 gram uien
  • 500 gram aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • beetje komeinzaad
  • peperkorrels
  • 1 volle eetlepel rode paprikapoeder
  • 2 liter water
  • groente bouillontabletten
  • theelepel kummel (komeinezaad)
  • 1 eetlepel maïzena
  • middelgrote winterpeen
  • Selderijblaadjes

gou

Bereidingswijze
Neem een gote pan van ca. 3 liter.
Snijd de knoflook fijn en de uien in kleine snippers, de witte paprika’s en de aardappel in kleine blokjes. Snij het vlees in dobbelsteentjes en de winterpeen in ringen.
Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
Doe 3 eetlepels olie in de pan. De gesneden uien, witte paprika en de tomaten licht fruiten tot de uien lichtbruin zijn.
Zet nu het vuur laag en voeg de rode paprikapoeder en de dobbelsteentjes vlees toe.
Kook het geheel al roerend tot het water vrijwel geheel verdampt is. Voeg knoflook, peper, zout en het komeinzaad toe en fruit die even mee.
Nu zoveel water toevoegen dat het vlees bedekt word en zachtjes laten koken. Als het vlees vrijwel gaar is dan de winterpeen en het selderijblad en een kopje water toevoegen. Laat vervolgens 15 minuten koken. Dan ca. een liter water, de aardappelblokjes, de groentebouillon en de maizena toevoegen. Vuur weer hoger zetten en koken tot de aardappels gaar zijn. Eet smakelijk jó étvágyat


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *