Hongaarse komkommersalade

Komkommersalade
Benodigdheden voor 4 personen
  • 800 gram komkommer
  • 1½ theelepel zout
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper.
  • ½ theelepel rode paprikapoeder.
 
 
Bereidingswijze
De komkommer in dunne plakjes snijden, met zout bestrooien en afgedekt een ½ uurtje in de koelkast zetten.
Vinaigrette maken van water, azijn en suiker en daar ook een teentje knoflook aan toe voegen.
De komkommer goed uitknijpen en daar de vinaigrette aan toevoegen.
Dit geheel een uurtje in de koelkast zetten.
Voor het serveren, het geheel met peper en paprikapoeder bestrooien.
De salade smaakt het lekkerst als je het bereid ca. 2 uur voodat het word geserveerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *