Hongaarse zuurkoolsoep

Hogaarse zuurkoolsoepzuur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 gram zuurkool
  • 200 gram gerookte harde worst ( b.v. Coriso)
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 kleine verpakking crème fraiche
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel rode paprikapoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kleingesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroenschil
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
 
 
Bereidingswijze
Een eetlepel olie in de pan doen en het spek hierin uitbakken, dan de uitjes toevoeg en een paar minuten mee laten bakken.
De pan van het vuur nemen.
De paprikapoeder toevoegen en erdoor roeren, dan een ½ dl water toevoegen.
De pan weer op het vuur zetten, de zuurkool toevoegen en onder voortdurend roeren laten pruttelen.
Dan 1 liter water toevoegen en de bouillonblokjes, peper, geperste knoflook, laurierblad en de geraspte citroenschil toevoegen en het geheel nog 20 minuten laten koken.
Na 10 van de 20 minuten kooktijd, de stukjes gesneden worst toevoegen.
Dan de ½dl water mengen met de crème fraiche en de bloem, dit toevoegen en even laten meekoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *