Kis Balaton (= klein Balaton)

Kis Balaton is een vlak, moerasachtig gebied met tienduizenden vogels die huizen in de rietvelden. Van de 370 vogelsoorten die in Hongarije voorkomen nestelen er hier ongeveer 150. Zeldzaam is de zilverreiger. Een prachtig natuurreservaat met uitkijktorens, een indrukwekkende brug over een meer vol met vissen, vogels en waterpartijen. U vindt er ook het vogeleiland Kanyavár. Op dit eiland kun je onder begeleiding een tocht maken en genieten van de stilte en de mooie uitzichten. Tijdens de vogeltrek in het voorjaar en het najaar komen er duizenden vogels de kant van het Kis-Balaton op. Een waar spektakel voor de vogelaars.

Het buffelreservaat van Kis-Balaton


Buffels kunnen intens genieten van een modderbad

Er leven veel buffels rondom het Kis-Balaton. Het ras van de buffels is een van de oudste van Hongarije. De buffels dienden eerst vooral voor productie voor de boeren bij het Balatonmeer, nu voor toerisme.

Er leven ongeveer 100 buffels nu, in tegenstelling tot het verleden, toen het er veel minder waren. Het Buffelreservaat Kis-Balaton ligt bij Kápolnapuszta aan de zuidkant van het Balatonmeer.

.Buffels kunnen intens genieten van een modderbadkis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.