Szigliget

Szigliget

Szigliget is een ruim opgezette badplaats waar op de glooiende heuvels de huizen afgewisseld worden door parken en plantsoenen. Het dorp is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.  Szigliget is een toeristisch dorpje, welk vooral In de smaak valt bij dichters en schrijvers. Ze worden geïnspireerd door de prachtige omgeving.

Het dorp heeft 1.000 inwoners. Szigliget ligt in de buurt van Badacsony. Het dorp was in vroeger tijden een eiland toen het niveau van het water van het Balaton hoger was. Tegenwoordig is het gebied een schiereiland dat in het meer ligt.

Het dorp heeft een aantal oude, etnografisch waardevolle, rietgedekte huizen die de monumentenstatus gekregen hebben. De huizen vindt u langs de Ady E., Kisfaludy, Kossuth, Petõfi utca.

Het kasteel van Szigliget is gebouwd in de 13e eeuw en is nooit door de vijand veroverd. Op de 242 meter hoge burchtberg zijn de overblijfselen van de in 1702 opgeblazen burcht van Szigliget te zien. Deze burcht is door de Abdij van Pannonhalma in 1262 gebouwd. Vanaf de buchtberg heeft u een prachtig uitzicht.

sz1 sz2sz3

sz5

Ook het Esterházy-kasteel (Kossuth u. 174) is het bezichtigen waard. Het park is zeer fraai en telt ruim honderdvijftig dennensoorten.

In het   Esterházy wijnmuseum worden elke week in het hoogseizoen folkloristische avonden georganiseerd die zeer de moeite waard zijn. Reserveren vooraf is gewenst.  Ook hier vindt u leuke restaurantjes en dergelijke.


sz6

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.