Tapolca

Tapolca ligt in een van de interessantste delen van Hongarije: het stadje in het Tapolca-bekken is omgeven door veertien mutsvormige, met wijngaarden overdekte basaltbergen. Tapolca is bekend om zijn geologische wonder, de vier km lange Tavas-grot (Kisfaludi u. 3), waarin je met een roeiboot kunt varen!

De watergrot in Tapolca, een stadje noordelijk van het Hongaarse Balatonmeer, maakt deel uit van een uitgebreid grottenstelsel onder de stad. Toeristen kunnen een deel ervan in een klein roeibootje bezoeken. Voor meer info over de grot en Tapolcagrot tapolca 1 grot tapolca

 

 

 

Middenin de stad staat aan de oever van het romantische Malom-meer een tweehonderd jaar oude watermolen die momenteel in gebruik is als hotel. De bibliotheek annex museum (Templomdomb 8) is een van de oudste gebouwen op het gebied van volkseducatie in Midden-Europa en biedt onderdak aan een tentoonstelling over schoolgeschiedenis.

tapolc2 tapolc3 tapolc4

2 keer in de week is er een gezellige markt op dinsdag en donderdagochtend. Winkelen en tal van leuke goedkope restaurants.

Tegenover het postkantoor bevindt zich het VVV kantoor die allerlei leuke informatie verstrekt van alles wat er in de omgeving te doen is.

Een prachtig zwembad, na het Mol tankstation links, op de kruising links en dan ligt het aan de linkerkant van de weg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.