Vonyarcvashegy Gyenesdias en Balatongyörök

Deze plaatsen liggen in een landschappelijk zeer bekoorlijke omgeving en behoren zeker tot de mooiste badplaatsen van het Balatonmeer.

De goede strandvoorzieningen bieden ideale bad en watersportmogelijkheden. Veel stranden zijn aangelegd zandstrand en waterglijbanen, ideaal voor kinderen. Er zijn natuurlijk ook talrijke restaurantjes, discotheken, winkels en supermarkten.

gynes gynes1

 

gynes2

 

 

gynes3

 

Balatongyörök, Gyenesdiás Vonyarcvashegy en toeristische ontwikkeling programma’s

Balatongyörök, Gyenesdiás Vonyarcvashegy en toeristische ontwikkeling programma's

Het meer is niet alleen interessant vanwege het water, maar ook de aangeboden programma’s voor de bezoekers. 

Balatongyörök

Balatongyorok is niet alleen vanwege de unieke schoonheid van de omgeving, de unieke sfeer een populaire bestemming voor toeristen, maar de bezienswaardigheden en programma’s worden die aangeboden worden en de mogelijkheden om te ontspannen, evenals programma’s voor de actieve wandelaars en fietsers, watersport, surfen, waterfietsen, beachvolleybal

Programma’s:

Na het nemen van de traditionele Pinkster seizoensopener als nieuw evenement gestart met een reeks van programma’s genaamd Healing Györök, gevolgd door een week. Panorama World Club evenement in Boedapest als voortzetting door gezondheid, lifestyle en lezingen met betrekking tot alternatieve therapieën, wandelen, nordic walking en fietstochten, maar ook dans, muziek en degenen die geïnteresseerd waren.

Gyenesdias

Gyenesdias, de West Lake is een populaire kustplaats in een prachtige natuurlijke omgeving, Keszthely 

Begin april opende de deuren voor het Balaton vis en boerenmarktje, waar de State Fair op zaterdagmiddag  thematische programma’s heeft(bijv. Solar Wild Garlic, Potato Day, Fish Day, Treasure Hunt Fair) Het blijft lokaal, respectievelijk. naburige boeren en ambachtslieden verwachten klanten, er is dan  fris, ijs trays, .gebakken vis te koop.

Gyenesdias is voor toeristen die van  zwemmen en zonnebaden houden er daarnaast biedt het vele andere recreatieve mogelijkheden  zelfs het hele jaar door …

De reeds genoemde Nordic walking beginnen te  wandelen in het Keszthely Hills bos excursie paneel, de Nagymezőről bewegwijzerde routes (bos speeltuin, standpunten, bronnen, grotten, etc) . De fietstocht (Lake fiets route) en het terrein (bv. De Keszthelyihegységben) zijn beschikbaar, maar er zijn mogelijkheden om te zeilen en vissen. De Darnay kelder voor wijnproeverij is niet alleen mogelijk, maar ook is er de Wijnstok en Wijn Museum tentoonstelling. Het Adventure Park heeft 70 vaste touw hindernisbanen

Programma’s

 • Ontluikende eind april – Viering van de Lente van het Grote Veld
 • Kan seizoensopener geopend weekend Pinksteren
 • Begin juni Festetics Gallop
 • Het begin van het einde van juni / juli Brasem Festival
 • Begin juli tochten dagen
 • Medio juli Gyenesdiási Wine Festival
 • July 25, Kristof dag
 • Juli-augustus Village Hall Avonden
 • Begin augustus Dias afscheid
 • Eind augustus afscheid St. Helena, St. Stephen’s Day
 • Volgend seizoen sluiten Vintage Jubilee
 • Kastanjes roosteren december Advent en Kerstmis eerlijke

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy is een populair vakantieoord aan de noordelijke oever van het Balatonmeer, met o.a  windsurfen school,  beachvolleybal, waterfietsen, mini-golf, varen, zeilen, speeltuin, vissen en natuurlijk de buffetten.

De Vonyarcvashegy Lido Beach is een belangrijke attractie en één specialiteit waterskiën en weakboard het West Lake baan. Van mei tot september, met een 820 meter baan. Op het  strand is een surfschool en is zeer aantrekkelijk en een aangename ervaring voor actieve recreatie van Balaton . Op het strand is ook mogelijk streetball, beach soccer, beach volleybal, beach volleybal, badminton, tennis, jeu de boules en andere water spelen te doen.

Een ontspannende wandelingen, fietstochten op de populaire locatie aan de oever, St Michael’s Hill, die een eenzame kapel heeft.  In de zomer worden er eredienst en kamermuziek concerten gehouden in de kapel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.